Precho Antwerpen: 0474 450 010 / Precho Herentals: 0471 703 919

Blog by Precho

Baby

Een kind van jullie tweetjes, het is iets bijzonders. Strijden over op wie hij/zij het meeste lijkt, verschillen in opvoeding en afwachten tot wie er als eerste uit bed komt ‘s nachts. Het is fantastisch om die wezentjes samen groot te brengen. Maar laat ons het ook niet te rooskleurig maken, een kind heeft ook best een grote impact op je leven als koppel.

Mama en papa worden verandert heel wat. Nieuwe verantwoordelijkheden, uitdagingen. De strijd met vermoeidheid, jezelf en elkaar. De spontane “oei, we hebben geen eten in huis, zullen we iets gaan eten en ineens een filmpje meepikken” avonden lijken lang vervlogen. Planning en organisatie is de sleutel tot het huishouden en toch lijkt niets ooit te lopen zoals je het had gepland.

Dus ja, het is best heavy dat ouderschap. Maar we gaan ook niet overdrijven. Het leven stopt niet bij kinderen hé. Het vergt wat extra organisatie, wat aanpassingen en wat meer geduld. Maar dat leer je wel ergens onderweg. Met vallen en opstaan. We lopen allemaal wel eens (of meerdere keren) tegen die muur aan.

Maar vergeet ook af en toe eens niet even op de rem te gaan staan

Noem  het me-time, datenight, qualitytime, ... het maakt eigenlijk allemaal zoveel niet uit. Maar het is belangrijk om jezelf en elkaar niet uit het oog te verliezen. Dagen, weken en maanden vliegen voorbij en plots besef je dat je moeilijk nog tot een deftig gesprek komt (dat niet over de kinderen gaat).

Nood aan enkele dagen zon, relax en strand en heb je opvang voor je kinderen? Prachtig! Een avondje een babysit en op restaurant om toch maar te besluiten dat die film van 20u30 toch wel wat laat gaat zijn en dus vroeger naar huis te keren? Ook goed!

Maar je hoeft echt niet altijd ver weg te gaan of een oppas voor je kind te regelen om even wat tijd samen door te brengen.

Keep it simple

Je kan je datenight prima thuis organiseren. Wanneer de kindjes slapen (hopelijk blijft dat ook enkele uren zo) kan je gezellig samen aperitieven. Samen koken kan best gezellig zijn, maar weet dat afhaalpizza of sushi ook bestaan en prima alternatieven zijn. Steek een kaarsje aan en ga gezellig samen aan tafel zitten. Sluit vervolgens je romantische avond af met een gezelschapsspel of duik de zetel in onder een fleeceke bij een filmpke. Hoera en high five trouwens als je het einde van de film haalt. We were born to be wild, but only until 9PM or so…

Mama Chiara en zaakvoerster van de Baby Spa/Precho had trouwens een heerlijke spontane date anekdote. Baby Noëmi was in slaap gevallen in de autostoel. Dat dutje resulteerde in een spontane drive-in date.  Gezellig samen gegeten in de auto, geweldig toch!

Maak tijd voor elkaar

Wat we eigenlijk willen zeggen is: maak tijd voor elkaar. De dagelijkse rush, de stress op het werk, de vermoeidheid, … zijn niet meteen bevorderend voor je relatie. En dat is kei normaal. Je verliest elkaar soms ergens onderweg al eens uit het oog. Enkele uren samen kunnen dan de remedie zijn om even tot rust te komen en te beseffen hoe goed jullie het samen wel niet doen. Enneuh, wie weet, komt er wel een nieuwe baby uit verder ;-)

© 2019 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Precho cadeaubon