Precho Antwerpen: +32(0)474 450 010 / Precho Herentals: +32(0)471 703 919

Blog by Precho

Blog

De zwaarste keerzijde aan de fantastische ervaring van het ouderschap moet toch wel het slaapgebrek zijn. Je dacht dat je vroeger zo moe was voor je ouder werd? Daar lach je nu eens goed mee. Want vermoeidheid kent een hele andere gradatie eens je ouder bent van zo een mini mensje.

Reflux, krampjes, nachtmerries of gewoon een slechte slaper. Er zijn ontelbare redenen waarom je baby maar niet lijkt te willen slapen. En dan krijg je ook nog eens een hele hoop adviezen die je eigenlijk niet echt wil horen.

1. Laat de baby maar wenen

Ha, allicht goed bedoeld maar vreemd advies. De baby laten huilen want ze moeten leren om zelf in slaap te vallen. Hmm, een beetje gezeur kan je wel verdragen. Maar krijsen doet een baby natuurlijk niet zonder reden. En dat kan je mama-hart niet aan.

2. Het zal wel beter worden. Ooit.

Ja, daar had je nu toch ook wel op gehoopt. Je had ook zelf al wel bedacht dat dit waarschijnlijk geen tien jaar zou aanslepen. Maar ooit, nee dat helpt nu niet.

3. Onze baby sliep pas op twee jaar door

Fijn, ouders die je begrijpen in je strijd en vermoeidheid. Maar horen dat dit nog enkele jaren gaat aanslepen is misschien ook niet de peptalk die je nodig hebt.

4. Of het omgekeerd: “oh, die van ons sliep na een week al tot 7u”

Yup, die zijn er ook. Zo van die ouders met baby’s die meteen in mooie blokjes slapen en enkel wakker worden met een vuile pamper of omdat ze honger hebben. Heel erg fijn voor hen. Maar dat helpt niet hé.

5. De vele adviezen

“Ga eens langs bij de osteopaat”
“Probeer deze natuurlijke bodylotion eens”
“Koop goede oordoppen”
“ Verander van voeding”
“Geef extra melk”
“Schakel over over flesvoeding”
……

In vele van de gevallen zal ook dit geen wonderen verrichten. Vaak is het een kwestie van ondergaan en aanvaarden. En ja, dat s*ckt.

Wat kan wel helpen?

Iemand die je helpt met de zorg en even, als is het enkele uurtjes, de zorg overneemt zodat jij wat kan bijslapen. Want met een beetje extra slaap voel je je snel een ander mens. Oh en koffie, dat kan ook helpen. En een draagzak. Kan je die welverdiende koffie meteen opdrinken.

En ondertussen duimen wij voor een terugkeer van een ietswat deftige nachtrust!

PS: Kom ‘s avonds langs voor een Baby Spa sessie. Zwemmen in een hydrotherapie bad en een ontspannende massage wiegen hier de meest hardnekkige opblijvers rustig in slaap.

© 2019 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Precho cadeaubon