Precho Antwerpen: 0474 450 010 / Precho Herentals: 0471 703 919

Blog by Precho

Blog

“Eigen stoef stinkt” zeggen ze wel eens. Maar zo heel af en toe vinden wij dat dat moet kunnen. Al was het maar omdat wij onze job zo graag doen en zo trots zijn als wij mama’s gelukkig kunnen maken.

Annelies is mama van een tweejarige peuter en verwacht over enkele weken een kleine broer. Tijdens haar derde trimester mochten we haar ontvangen voor een pretecho en een zwangerschapsmassage. Haar ervaring delen we graag met jullie.

Voor de tweede keer zwanger

Ik heb geluk om voor de tweede keer in mijn leven zwanger te zijn. Na onze dochter verwachten we in oktober een kleine broer en daar kijken we ontzettend hard naar uit. Maar het is waar wat ze zeggen. Een tweede zwangerschap beleef je vaak net iets anders dan de eerste. Alle aandacht die bij je eerste naar die zwangere/groeiende buik gaat, gaat nu vooral naar een energieke peuter. Deze zwangerschap lijkt dan ook een pak sneller vooruit te gaan.

Maar er zijn ook extra kwaaltjes. Ik draag laag en naar voor. Neem daar nog wat hef- en tilwerk van peuter Mona bij, mijn job en activiteiten en dan krijg je al wel eens last van een pijnlijke rug.

Maar ik mag niet klagen. Die tweede zwangerschap vordert netjes (ondanks zwangerschapsdiabetes) en ik mocht in mijn derde trimester toch enkele hoogtepunten noteren. Met dank aan Precho en Baby Spa.

Een pretecho, daar had ik zo mijn twijfels bij

Bij Mona hebben we geen pretecho laten doen. Niet uit principe ofzo. Ik had er gewoon niet echt bij stil gestaan. Maar bij baby twee lag ik al rond de 16 weken bij Precho. Ik maakte mij zorgen. Zo een typische irrationele mama-angst dat er iets niet klopte. Je voelt nog geen beweging, dus je krijgt weinig geruststelling van je baby op dat vlak. Ik belde, lichtjes in paniek naar Precho en mocht meteen de dag erna langskomen. Het begrip en tijd die ze voor ons namen was hartverwarmend. Met mijn baby was helemaal niets mis en hij bleek super beweeglijk. Alleen kon ik dat niet voelen. Maar hem zien om dat scherm met wat extra uitleg deed mijn stressniveau aanzienlijk zakken.

Op 30 weken gingen we opnieuw langs bij Precho. Ditmaal was ik wat relaxter en was het echt een momentje van nieuwsgierigheid naar hoe ons manneke er zou uitzien. Je zag al heel duidelijk een lief mini mensje die gewillig poseerde voor de vele video’s en foto’s die werden genomen. Wat ook meteen opviel, hij leek in niets op dochter Mona. Heel gek eigenlijk.

Een pretecho was een totaal andere ervaring dan bij de gynaecoloog. Daar gaan de echo’s meestal heel snel en is het beperkt tot check van de parameters. Wat uiteraard de essentie is daar. Maar bij een pretecho heb je echt ruim de tijd om je baby te bewonderen, de bewegingen te volgen en krijg je ook heel wat uitleg en info. En, je moet niet op de weegschaal gaan staan. Echt een aanrader! Je krijgt trouwens je beelden digitaal en per post opgestuurd. Ideaal om ergens in een boekje te kleven en over enkele jaren met zoonlief te bekijken.

The best is yet to come, een zwangerschapsmassage

Eerlijk, die laatste weken zwangerschap zijn er soms gewoon een beetje teveel aan. Alles gaat moeizamer en kleine en grote pijntjes steken de kop op. “Veel rusten” zeggen ze dan. Maar dat is soms gewoon makkelijker gezegd dan gedaan.

Voor een uurtje pure me-time en ontspanning trok ik opnieuw naar Precho voor een zwangerschapsmassage. Ik vroeg me op voorhand af hoe dat er zou gaan uitzien. Ging op ik een tafel moeten liggen met een groot gat in voor mijn buik?

De ruimte was super relaxed ingericht. Achtergrondmuziekje, fijne geur en gezellige kaarsjes. Ik kon rustig met mijn beentjes omhoog op mijn rug gaan liggen voor een massage van kop tot teen. En dat deed zoveel deugd! En die vervelende rug, die werd al zittend onder handen genomen.

Ik was compleet zen en relaxed bij het buitenkomen. Opnieuw opgeladen batterijen om mijn wervelwind thuis te trotseren. Echt, een hoogtepunt van mijn derde trimester.

Het einde van mijn zwangerschap begint zo stilaan in zicht te komen. Maar na de pretecho en de zwangerschapsmassage is het lied niet helemaal uit. Ik kom met mijn baby’tje zeker eens langs in de Baby Spa. Dan is het mijn beurt om te masseren.

 

 

 

© 2019 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Precho cadeaubon