Precho Antwerpen: +32(0)474 450 010 / Precho Herentals: +32(0)471 703 919

Blog by Precho

Blog

We zitten middenin de mooiste (lees: drukste) periode van het jaar. We lopen van feestje naar feestje, heffen al eens een glas en eten daar wat teveel ovenhapjes bij. Maar eens je als ouders door het leven gaat zijn de eindejaarsfeesten toch ook niet meer helemaal wat ze ooit geweest zijn.

De voorbereidingen

Voor de baby: je vertrok gewoon naar je bestemming.

Met de baby: moeten we de wipper meenemen, of de draagdoek misschien? Oh en de draagmand of misschien toch een reisbedje? Oh lap, de pampertas vergeten …

Je klaarmaken

Voor de baby: je maakte je rustig klaar, staarde minuten naar je kast alvorens je outfit te beslissen. En dan nog die bijpassende oorbellen en schoenen zoeken.

Met de baby: oef, de baby slaapt. Je spurt onder de douche, droogt je haar en trekt je outfit van vorig jaar aan. Ai, die spant precies toch net iets te hard. Oké, plan b, de losse jurk. Oorbellen? Je bent al lang blij dat je geen twee verschillende schoenen aan hebt.

Op het feest

Voor de baby: Je ziet je familie/vrienden en dat is bijpraten met een glaasje, hapjes en lekker eten. Je nicht vertelt over haar uitwisseling in Spanje en jullie vertellen honderduit over jullie afgelopen reis naar Thailand en de plannen voor Nieuw-Zeeland.

Met de baby: Aan dat glas ben je nog niet geraakt, je eet je eten lauw tot koud. Je nicht, is die op uitwisseling geweest? En je vertelt honderduit over het aantal pampers van je baby, de groeicurve, … Kortom je baby is jouw gespreksonderwerp van de avond.

Je alcoholverbruik

Voor de baby: Je zegt geen nee tegen een glaasje extra. Het is tenslotte feest hé (wel met een bob uiteraard).

Met de baby: Oké, dit kan verschillende kanten opgaan. Ofwel zit je nog in de ‘het is wel feest’ status en beklaag je jezelf dat de dag nadien enorm. Baby’s houden geen rekening met je kater. Ofwel geef je borstvoeding en moet je opletten met wat je drinkt. Maar alcohol en een baby gaan nooit echt goed samen.

Je tijdsbesef

Voor de baby: lette je niet op het uur en kwam er plots dat ‘oei is het al zo laat’ besef.

Met de baby: Weet je exact hoe laat het is (omdat je ook zeer regelmatig voedingen moet geven) en besef je heel erg goed dat elke minuut op het feest en minuut minder slaap is. Want de ‘we kunnen morgen toch uitslapen’ houding zit er eventjes niet meer in voor jullie.

Alles is liefde

Voor de baby: zag je na enkele glaasje je tantes en nonkels heel erg graag. Familie is immers het allerbelangrijkste, toch?

Na de baby: vond je het eigenlijk helemaal niet zo erg dat je niet je mooiste outfit kon aantrekken, dat jullie veel te laat waren en je de helft van de menu hebt gemist omdat je baby huilde, aandacht nodig had of omdat je aan het voeden was. Dan kom je thuis, kijk je naar dat snoetje en besef je dat je vandaag en de komende jaren enkel nog dit wil, ouder zijn.

Geniet van de feestperiode!

 

© 2019 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Precho cadeaubon