Precho Antwerpen: +32(0)474 450 010 / Precho Herentals: +32(0)471 703 919

Blog by Precho

Blog

We noteren vandaag 3 januari 2019. Het nieuwe jaar is net van start gegaan en dat betekent vaak ook de start van de goede voornemens. Enfin, zullen we maandag beginnen? Want één januari telt niet met al die familiefeestjes. En de dagen nadien zijn vaak nog dagen van comfort food, drinks op het werk en ‘snel een fritje’ halen.

Maar maandag dan beginnen we, beloofd!

Nog geen goede voornemens durven maken? Wij helpen graag een handje

1. Gezonder leven

Met stip op nummer één op heel veel lijstjes. De eerste twee weken van januari lukt dat meestal behoorlijk goed. De rest van het jaar, goh, iets minder.

Het is ook niet makkelijk hé. Je gezin, een job, huishouden, … een snelle (ietswat ongezondere) maaltijd is vaak gewoon een praktische keuze.

Maar zullen we met z’n allen toch proberen om iets gezonder te gaan leven? Een kind krijgt de eetgewoontes van thuis mee, dus moeten we een voorbeeld stellen. En, believe me, als je je onvermoeibare peuter wil blijven volgen zijn die ‘start to run’ lessen echt geen dom idee.

2. Meer tijd voor je partner

Een filmpje in de cinema of op restaurant omdat er geen avondeten in huis is, … met kleine kindjes is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Je leven loopt als een trein en een week is zo voorbij. Tijd voor elkaar als koppel is niet meer zo vanzelfsprekend als voor het baby tijdperk. Verlies elkaar niet uit het oog en plan tijd samen in. Noem het een date night, kook eens gezellig thuis voor elkaar of bestel een ontbijtmand. Enkele uurtjes samen kan eens deugd doen.

3. Zelfzorg

Als mama zet je jezelf meestal niet bovenaan het prioriteitenlijstje. De kinderen, partner, vrienden, familie, … iedereen heeft altijd wel iets van je nodig waardoor je jezelf wel eens uit het oog verliest. Vergeet dus niet om af en toe eens ‘ik’ te zeggen en aan zelfzorg te doen. En hoe je dat doet, vul je volledig zelf in. Voor sommige mama’s is het een weekend weg met de vriendinnen, voor andere 10 minuten op het toilet gaan zitten met den ‘Dag Allemaal’.

4. Minder schermtijd

En met scherm mag je aan de brede zin van het woord denken: de televisie, computer, iPad maar ook en misschien vooral, die smartphone! Het is verslavend om onze blog te lezen en die Instagramfeed door te scrollen, we know. Maar gooi het ding af en toe eens ver weg. Je zal zien, de wereld draait ook dan nog gewoon door en eigenlijk heb je niet eens zoveel gemist.

5. Ga naar buiten

Het is winter dus duizend en één excuses om binnen te blijven. Te koud, te nat, … Maar even naar buiten gaan voor een wandeling kan zoveel deugd doen. Een frisse neus, hoofd leegmaken. Je zal zien, je gaat eens zo goed slapen. Enfin, toch tot die klein patatjes je weer eens uit bed zetten.

6. Minder aan jezelf twijfelen

“Doe ik het wel goed, had ik niet beter dit gedaan, hoe zouden andere mama’s dat doen, moet ik niet minder, moet ik niet meer…” Onzekerheid komt bij het pakketje ouderschap mee. En het feit dat je je al die vragen stelt maakt eigenlijk al duidelijk dat je het goed doet. Vertrouw op je eigen instincten, we moeten het allemaal leren. Je bent goed bezig!

7. Maak vooral geen voornemens

Moet dat echt, die voornemens? Nee hoor, van ons niet. Vaak maak je ze, start je net iets te fanatiek en haal je einde januari niet. Maar bovenstaande ‘voornemens’ hoef je niet per se nu te starten. Hou ze gewoon in je achterhoofd en doe er zo af en toe eens iets mee. En laat ons dan vooral weten hoe dat loopt.

Hebben jullie wel voornemens gemaakt? En zo ja, welke? We zijn niet nieuwsgierig ofzo hoor.

 

© 2019 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Precho cadeaubon