Precho Antwerpen: +32(0)474 450 010 / Precho Herentals: +32(0)471 703 919

Blog by Precho

Blog

8 maart, naar jaarlijkse gewoonte dé dag in het teken van de vrouw: internationale vrouwendag. En daar willen wij hier bij Precho graag even bij stilstaan.

We gaan het hier niet hebben over carrièrekeuzes, loonkloven of discriminatie. Wel over de vrouw als mama. Want dat is ons vak.

Dagelijks hebben wij het voorrecht om vele (aanstaande) mama’s te ontmoeten. Vrouwen die al mama zijn maar nog wachten op hun baby. Vrouwen die al jaren een kroost hebben rondlopen of net hun eerste kindje hebben mogen verwelkomen. Vrouwen met heel verschillende achtergronden. Vrouwen met een andere vrouw, vrouwen met een man. Hun eerste man, of een volgende relatie. Jonge en iets minder jonge vrouwen. Vrouwen met een drukke werkagenda of thuisblijfmama’s.

Zoveel verschil én toch heel veel gemeen: de liefde voor hun kind (eren).

We zijn pro keuzevrijheid

Equal payday, het dichten van de loonkloof, gelijke kansen. Wij zijn voor! Absoluut. Maar we zijn vooral voor de vrije keuze voor elke vrouw.

De keuze om te gaan voor een bloeiende carrière. De opvoeding van de kinderen te verdelen tussen zichzelf en opvang. En ten volle te genieten van de tijd samen met de kinderen.

We zijn voor de keuze om net die carrière niet te willen. Helemaal gelukkig te zijn in een positie en job die al jarenlang dezelfde is.

En we zijn ook voor de keuze om die carrière helemaal links te laten liggen en de keuze voor de functie van general manager van je eigen kroost.

We zijn dus vooral voorstander van de keuze om zelf een keuze te kunnen en te mogen maken zonder je daarvoor te moeten verantwoorden naar de buitenwereld toe.

En wij zijn fan van de vrouw

Geef een vrouw een huis en ze maakt er een thuis van. Geef haar een zaadcel en ze maakt een kind.

Over dat lichaam is geweldig goed nagedacht. Die borsten onderscheiden ons niet alleen fysiek van onze mannelijke vrienden. Ze zorgen er ook nog eens voor dat we onze kinderen van al het nodige kunnen voorzien gedurende die eerste levensmaanden.

Dik of dun, appel of peer, het doet er allemaal niet toe. Dat vrouwenlichaam is zomaar eens even in staat om een kind te doen groeien met haar eigen lichaam. Om vervolgens dat kind met de allergrootste zorg, liefde en moederkracht groot te brengen.

Vrouw, partner, mama, collega, vriendin, zus, … we nemen alle rollen op ons. De ene keer als met meer succes dan de andere.

En dat, mijn lieve mama’s, dat verdient respect, een bos bloemen, een fles wijn (kies zelf maar).

Fijne vrouwendag mama’s!

© 2019 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Precho cadeaubon