Precho Antwerpen: +32(0)474 450 010 / Precho Herentals: +32(0)471 703 919

Blog by Precho

Blog

Druk druk druk! Zoals jullie misschien weten, wordt baby #2 eind februari verwacht. Dat is al over 3 weken!

Het verschil tussen de 1ste en de 2de zwangerschap is echt enorm, maar dan voornamelijk op vlak van hoe we deze beleven. Je leest er veel over over maar ook wij blijven niet gespaard van vele clichés.

Geen fotoshoot en nog geen geboortekaartjes

Bij Noëmi deden we bijvoorbeeld een zwangerschapsfotoshoot en was ik weken bezig met de perfecte voorbeelden op Pinterest te zoeken zodat we zeker super leuke foto’s konden laten maken. Baby #2 heeft dus geen fotoshoot gehad. We zijn nu een 3 weken voor de bevalling en vandaag zat ik eindelijk samen met de ontwerpster van ons geboortekaartje en doopsuiker. Het geboortekaartje van Noëmi was klaar 5 maanden voor ze werd geboren en maakte ik zelf (tijd genoeg) en zelfs 10 verschillende versies daarvan! Zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom, baby 2 wordt nu al benadeeld.

Hoogzwanger achter een tweejarige aanrennen, het is niet evident

Fysiek verloopt de zwangerschap eigenlijk gelijkaardig. Het eerste en tweede trimester zijn vlotjes verlopen. Pas op het einde doken de bekende kwaaltjes op zoals bekkeninstabiliteit, maagzuur en slapeloosheid. Toegegeven, heel de dag achter een bijna 2 jarige met een ijzersterke wil aanrennen maakt het net dat tikkeltje zwaarder. Daarom tref je mij om 20u dan ook meestal al in bed aan volledig knock-out en afvragend waarom een zwangerschap 40 weken duurt.

Oh, en een sociaal leven, wat is dat ook al weer?

Work work work work

Op werkvlak zijn er de afgelopen maanden ook nog enkele leuke veranderingen gebeurd. Een tijdje geleden ontmoette ik in de Baby Spa Paulien met zoontje Dries. Een mama uit de Kempen waarmee ik meteen een fijne klik had. Paulien is verpleegster van opleiding en werkte al een aantal jaren als hoofdverpleegkundige maar gaf toe dat ze klaar was voor een nieuwe uitdaging. “Waarom ze zelf geen Precho & Baby Spa opstart” vroeg ik haar. Na enkele gesprekken werd de knoop doorgehakt: Paulien ging de tweede Precho & Baby Spa openen in Herentals. Ik kon niet fierder zijn.

Eigen baby drijfring

Achter de schermen ben ik ook al een tijdje bezig met een nieuw project: het ontwikkelen van een eigen drijfring voor baby’s. Je kent ze wel, die opblaasbare Baby Floats, handig voor in bad en in het zwembad, maar … levensgevaarlijk! Ze bevatten namelijk maar 1 luchtkamer, scherpe randjes en gaan geregeld fit. Omdat veiligheid prioriteit is in onze Baby Spa én omdat ouders ons wekelijks vragen van waar onze drijfringen komen, ontwikkelde ik er dus zelf een. Over enkele weken verschijnen ze, en ik beloof het jullie: ze gaan lang meegaan, zijn veilig, ergonomisch, hebben geen scherpe randjes en zijn niet-opblaasbaar. Ik kan al niet meer wachten!

Maar nu eerst even focussen op de komst van baby 2 en de laatste details in orde brengen. Deze week boeken we een kamer in het ziekenhuis, wassen we de kleine kleertjes van de grote zus (uhu, deze worden grotendeels gerecycled 😊), brengen we ons geboortelijstje verder in orde en vullen we de doopsuikerzakjes met lekkers!

Ook geef ik jullie graag een tipje van de sluier: dé naam heeft 5 letters!

Wordt vervolgd ….

 

 

 

© 2019 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Precho cadeaubon