Precho Antwerpen: +32(0)474 450 010 / Precho Herentals: +32(0)471 703 919

Blog by Precho

Blog

Elke zwangerschap en elk kind is magisch. Dat is duidelijk. Maar dat er een verschil is tussen je eerste en tweede kindje, dat is ook niet te vermijden.

1. Je blijkt heel veel vergeten te zijn
Een baby, dat heb je al eens gedaan, je weet nog perfect hoe het allemaal zit. Niet dus. Je blijkt ontzettend veel vergeten te zijn. Je stelt vragen alsof het je eerste kind is. Maar geen zorgen, dat is allemaal heel normaal. Je leert het snel weer bij.

2. Been there, done that
Niet dat je tweede kind minder bijzonder is. Je hebt het gewoon al allemaal eens meegemaakt. En niet te vergeten, er loopt er al eentje rond die ook best veel aandacht van je vraagt. Waar je bij je eerste kindje werkelijk alles zag, zal je bij dat tweede af en toe eens iets missen.

3. Je gaat vergelijken
Je eerste kindje kon dit al op die leeftijd. Maar je tweede kindje kan dan weer andere dingen. Waar je je eerste kindje vergeleek met leeftijdsgenootjes ga je nu je kinderen sneller onderling vergelijken. En het zal je snel opvallen dat ook zij best wat kunnen verschillen.

4. Je moet je aandacht verdelen
Je eerste kindje kreeg altijd al je aandacht. Maar zo een baby in huis verandert wel wat. De oudste kan zichzelf al wel eventjes bezighouden terwijl die baby heel afhankelijk is van jou. Je gaat die aandacht die vroeger naar één kind ging dus moeten verdelen.

5. En daar zal je je weleens schuldig over voelen.
Net wanneer je samen een het knutselen bent met de oudste is de kleinste daar voor een voeding of een huiluurtje. En dan kijk je verontschuldigend naar die eerstgeborene en kan je je wel eens schuldig voelen.

6. Je bent niet meer gerust
Wanneer na je eerste zwangerschap je baby sliep had je een momentje voor jezelf. Dat was tijd voor een dutje, een douche, eten of eventueel wat huishoudelijk werk. Maar nu loopt er een peuter/kleuter rond die ook geëntertaind wil worden. Gedaan met de rust.

In het begin is het zoeken, zo een tweede kindje heeft best een grote impact en hoewel je het al allemaal eens gedaan hebt, is het ook weer allemaal nieuw. Probeer daarom hulp in te roepen en te aanvaarden, nog meer dan bij je eerste kindje. “It takes a village to raise a child” zeggen ze wel eens. Wel, dat kopt.

Wat waren voor jullie de grootste verschillen tussen baby één en de volgende baby(s)?

 

© 2019 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Precho cadeaubon