Precho Antwerpen: 0474 450 010 / Precho Herentals: 0471 703 919

Blog by Precho

Blog

Een bevalling, zeker de eerste, is vaak wat onwennig voor de man. Het grootste deel van het werk is aan de vrouw en als man voel je je vaak een beetje hulpeloos. Je wil je vrouw helpen, maar je weet niet goed hoe. En soms is, wat je ook doet, altijd verkeerd. Maar er zijn zo van die situaties en uitspraken die je als man beter kan vermijden. En omdat een gewaarschuwd man en twee waard is, geven we gratis en voor niets enkele dont's voor in de verloskamer.

1. Klagen over de temperatuur in de kamer

Ja het is warm op de afdeling, dat weten we. En als je vrouw dan ook nog eens beslist om in een bad van 40°C te gaan zitten is het al helemaal een sauna. Maar hou je klachten over de kamertemperatuur voor jezelf. Je vrouw heeft echt wel wat anders aan haar hoofd. En ja, ook de verpleging heeft het best warm.

2. Vragen of er een zicht is op de timing

“Gaat het nog lang duren denk je?” Ook je vrouw zou willen dat dit binnen de 5 minuten over is. En nee, er kan geen uur op die bevalling geplakt worden. Dus kijk stiekem naar die klok in plaats van een diepe zucht en de uitspraak “amai, nu is het toch al lang bezig he.”

3. Je hongergevoel uitspreken

Je zit misschien al uren op die kamer zonder te eten. Wij begrijpen dat je honger hebt. Maar luidop vragen of je nog tijd hebt om iets te gaan eten. Of even vragen of je spaghetti of snel frietjes zou gaan halen is niet het dilemma waar je vrouw zich op dat moment wil over buigen.

4. Klagen over je vermoeidheid

Ja je hebt misschien al een hele dag gewerkt, of je bent moeten opstaan om naar het ziekenhuis te vertrekken. De uren kruipen voorbij, je hebt honger en jawel, je bent moe. Maar een arbeidskamer is geen plek voor een dutje en dit zal dan ook maar matig geapprecieerd worden door je vrouw.

5. Vragen of ze pijn heeft

“Doet het pijn schat?” Wat denk je? Je vrouw probeert een kind van een goeie 50cm en om en bij de 3kg500 door een opening van 10cm te duwen. Eerlijk, wat denk je zelf. En nee, die keer dat jij je teen stootte tegen de zetel komt nog niet eens in de buurt.

6. Namen bedenken voor het volgende kindje

Een beetje afleiding kan nooit kwaad tijdens de bevalling. Maar de stilte proberen te doorbreken door luidop te brainstormen over de naam van je volgende kind is misschien niet de beste timing.

7. Vragen hoelang je moet wachten tot je weer seks mag hebben

Een bezorgdheid, dat snappen we. Maar tijdens de controle van de vroedvrouw vragen hoe lang je ook alweer moest wachten tot je terug seks mag hebben is misschien ook enkele dagen te vroeg.

Idealiter volg je voor de bevalling enkele lessen prenatale kine. Dan leer je technieken aan om je vrouw te helpen tijdens de bevalling. Bepaalde drukpunten op de rug kunnen haar helpen om de weeën op te vangen. Sommige vrouwen kunnen die hulp verdragen, andere willen dan weer dat je uit de buurt of van hun lichaam blijft. Je gaat snel genoeg doorhebben tot welke categorie jouw vrouw behoort. Maar één ding is zeker, ga geen discussies aan met een vrouw in arbeid. Haar wil is wet en het beste mogelijke advies is om die te volgen. En ja, het zou kunnen dat ze je zegt dat ze je nooit meer wil zien. In the heat of the moment kan het er al eens mondig aan toegaan, maar ook dat hebben we echt niet zo bedoeld.

 

Succes!

© 2019 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Precho cadeaubon