Precho Antwerpen: 0474 450 010 / Precho Herentals: 0471 703 919

Blog by Precho

Blog

Zoals jullie intussen hebben vernomen is zaakvoerster Chiara voor de tweede keer mama geworden van een geweldige dochter. Ze deed met Anaïs een prachtige newbornshoot en dat wil ze graag met jullie delen.

Ik vertelde jullie al dat we bij Noëmi een zwangerschapsshoot gedaan hebben, maar bij Anaïs niet. Om onszelf niet nog meer schuldgevoel te geven, deden we ditmaal ook een newbornshoot bij Anaïs. We werden verwelkomd door Heidi van Pictures With Attitude, een dame die haar vak kent én een hart heeft voor baby’s. Ik geef jullie graag wat tips mee hoe je zo’n shoot het best kan voorbereiden en neem jullie mee voor een kijkje achter de schermen.

1.     Zorg voor voldoende voeding

Hoewel newborns nog het merendeel van de dag slapen, is het toch best vermoeiend zo’n fotoshoot. Zorg dat je hen op voorhand nog voed. Thuis kolfde ik voor de zekerheid een flesje af en legde ze 20min voor de shoot begon nog aan.

2.     Doe je baby gemakkelijke kledij aan

Je baby houdt niet van aan-en uitkleden. Probeer er daarom zoveel mogelijk op te letten om gemakkelijke kledij te dragen. Wij zijn grote fan van wikkelbody’s.

3.     Let erop dat het warm genoeg is

Een ervaren fotograaf heeft hier uiteraard op gelet, maar hou dit zelf mee in de gaten als ouder. Een ideale temperatuur voor een newbornshoot is rond de 24°C. Hou er verder ook rekening mee in je eigen kledingkeuze, want zweten zal je.

4.     Wees voorzichtig met een flits

Babyhuidjes laten zich het mooist fotograferen bij zacht, egaal licht. Flitsen heeft op elke baby een andere uitwerking. Sommigen negeren het totaal, anderen kunnen best schrikken van de felle flits. Continulicht, indien voorhanden, is dan natuurlijk beter.

5.     Wrap je baby

Anaïs houdt er van om in de draagzak te zitten. Ze vond het dus ook prima om ingewrapt te worden tijdens haar fotoshoot. Best is dat je alle laagjes al meteen aandoet, om je baby zo weinig mogelijk te storen.

6.     Hou het veilig

Je ziet heel wat prachtige newborn foto’s online. En denk maar aan de Anne Geddes collectie. Maar weet dat er daar ook regelmatig photoshop aan te pas komt. Zorg dat de kleintjes altijd ondersteund blijven. Ga een kindje ook niet in onnatuurlijke poses 'vouwen'; een beetje helpen kan en mag, maar doe het uitermate voorzichtig!

7.  Let op details

De kleine handjes, de schattige teentjes en het mini neusjes. Het zijn zulke kleine details die vaak heel erg mooie foto’s opleveren. Vergeet deze dus zeker niet.

8. Neem je tijd

Een baby laat zich niet opjagen. Zorg er daarom voor dat jullie voldoende tijd uittrekken voor de shoot. Dat zorgt ervoor dat een voedings- of een huilmoment niet zorgt voor extra stress.

Het prachtige resultaat:

 

Win een fotoshoot bij Pictures With Attitude

Wil jij ook kans maken op een fotoshoot twv €145 bij Pictures With Attitude? Of ken je iemand die dit verdient? Hou dan op woensdag 4 april de Facebook pagina van Baby Spa Antwerpen en Precho Antwerpen in de gaten.

 

 

© 2019 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Precho cadeaubon