Precho Antwerpen: 0474 450 010 / Precho Herentals: 0471 703 919

Blog by Precho

Blog

Paulien is de uitbaatster van Baby Spa & Precho in Herentals. Ze combineert een eigen zaak met de zorg van haar 13 maanden jonge zoontje als alleenstaande mama. En dat is met momenten een bumpy ride.

Sinds einde 2017 ga ik als alleenstaande mama door het leven. Geen gemakkelijke beslissing en geen gemakkelijke job maar moeilijk gaat ook. Bij het nemen van deze stap kwamen er heel veel vragen naar boven.

Heel veel vragen, weinig antwoorden

Wat met kindergeld? Wat met de overeenkomst met de papa, die al maar geluk in alle vrede en vriendschap verloopt? Wat met de organisatie en opvang van Dries? Ga ik een appartement of een huisje zoeken? Huren of kopen? Hoe ga ik de uren van mijn zaak aanpassen aan Dries? Kortom een heel arsenaal aan puur praktische vragen.

Een datingsite, echt?

Anno 2018 begin je dan natuurlijk te surfen op het web op zoek naar de correcte informatie of de persoon/instantie waar ik de vragen kan stellen. Groot was mijn verbazing dat wanneer ik “alleenstaande mama” intypte in google, ik geen wetteksten, instanties, ervaring, blogs, etc te zien kreeg. Maar een hele lijst met allemaal datingsites specifiek voor alleenstaande mama’s…  Serieus??

Je mag gerust mijn lijstje met vragen hierboven eens opnieuw overlopen. “Waar kan ik zo snel mogelijk een man vinden?” staat niet bovenaan mijn to do lijst, het staat er zelfs volledig niet tussen. Het profiel van de perfecte man in mijn leven ken ik namelijk al: hij is 13 maanden oud, heeft 12 tanden, kan bijna stappen en houdt van auto’s, bumba, wandelingen, letterkoekjes en bokes met choco.

5 dingen die ik leerde als alleenstaande mama

In mijn korte carrière als alleenstaande mama heb ik wel al enkele dingen ondervonden, al zijn dit dingen die ongetwijfeld ook de niet-alleenstaande mama’s al wel eens tegenkomen:

1.       Een douche nemen en de zoon die toekijkt is geen optie, samen een douche nemen is wel leuk! “Hey je kan tekeningen maken in de aangedampte ramen van de douche” en huppaaa je hebt zomaar even de volledige 2 minuten afleiding zodat je uzelf supersnel kan wassen. #ecologischdouchen

2.        Zelf ziek zijn en op je gemakje uitzieken is niet echt mogelijk. Met diarree op het toilet zitten is alweer een hele andere ervaring als je tegelijkertijd ook met een peuter op je schoot zit met een oorontsteking en 39° koorts. #fabulouslifeofasinglemom

3.       Een peuter meenemen naar het toilet kan maar.. Vergeet zeker niet de toiletborstel omhoog te zetten. #goudentipvandeweek

4.       Het is niet omdat je alleen woont dat je nooit om hulp kan vragen. Oma, Opa, Tante’s, Nonkels, vriendinnen, … Allemaal zien ze die kleine prot even graag en willen ze ook wel eens een handje toesteken. #durftevragen

5.       Hoeveel pijn het ook doet als je jouw kind moet afzetten bij zijn of haar papa. Denk eraan dat papa-time ook belangrijk is voor het kind en dat dit misschien voor jezelf ook wat extra me-time kan betekenen?! #gintonichereIcome

Alleenstaande mama zijn voor mij is.. soms een roze wolk en soms een donderwolk maar met zo’n zonnetje in huis komt het uiteindelijk allemaal goed. Keer op keer verschiet ik van mijn eigen doorzettingsvermogen. Mama zijn, een eigen zaak, een job als hoofdverpleegkundige (al heb ik die recent opgezegd om mij volledig te kunnen concentreren op Precho), deelnemen aan Babybeurzen, een zoon die continue ziek is, … en toch blijven we gewoon doordoen voor dat kleine wondertje met zijn diepblauwe ogen en zijn mooie glimlach. Want zeg nu zelf? Alleenstaande of niet, mama zijn is de mooiste job die er is maar nu eenmaal niet de gemakkelijkste. Dus soms moeten we eens hulp vragen, een me-time momentje voorzien, eens alleen op het toilet gaan zitten, een gin tonic ingieten en jezelf een complimentje geven.

“It’s not easy being a mother. If it were easy, fathers would do it!” – The Golden Girls.

© 2019 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Precho cadeaubon