Precho Antwerpen: 0474 450 010 / Precho Herentals: 0471 703 919

Blog by Precho

Blog

We hebben er lang om op moeten wachten maar eindelijk is ze daar. De zon! En wat zijn we daar met z’n allen blij mee. Gedaan met kousenbroeken en dikke truien. Hier komen de sandalen en de blote benen. Maar hoe bescherm je je baby tegen die eerste zonnestralen?

Naar buiten met de baby

Naar buiten gaan met deze mooie temperaturen met je baby is een absolute aanrader. Een fijne wandeling, een terrasje. Genieten van de buitenlucht, de fluitende vogeltjes en de bomen in bloei. Heerlijk! Maar die eerste zon vraagt natuurlijk om extra bescherming van die fragile babyhuid. Je wil echt niet thuiskomen met een roodverbrande baby. Dus voor je in alle enthousiasme de zon inloopt geven we jullie graag enkele tips om je baby goed te beschermen.

Bescherm je baby tegen de zon

 • Hou je kind zoveel mogelijk in de schaduw. Wrijf ook dan een kind in met een zonneproduct, ook in de schaduw. Ga voor een kwalitatief product met een hoge beschermingsfactor en herhaal het inwrijven regelmatig.
 • Zet een parasol op de wandelwagen. Een doek over de kinderwagen lijkt een snelle en praktische oplossing, maar de temperatuur in de kinderwagen stijgt er enorm door, zelfs met een licht dekentje. Dus beter niet doen want het is gevaarlijk.
 • Laat je kind nooit alleen achter in de wagen! Zefls niet voor eventjes. De temperatuur in de auto kan snel oplopen.
 • Je baby hoeft echt geen skipak aan te doen om warm te blijven. Doe je baby lichte, katoenen kleding aan. Laat altijd het hemdje of T-shirt van een kind aan. Dat werkt als zonnefilter en voelt aangenaam aan bij warm weer.
 • Bescherm het hoofdje met een petje of hoedje. Met een brede rand zijn ook de ogen beschermd.
 • De ogen van een kind zijn erg kwetsbaar. Er bestaan tal van hippe mini zonnebrillen. Cool en beschermd!

Moet je baby nu extra drinken?

Baby’s tot zes maanden drinken best alleen melk. Het is ook niet nodig om hen bij warme temperaturen water aan te bieden. Dat vermindert immers de eetlust en zou ervoor kunnen zorgen dat je baby onvoldoende voedingsstoffen binnen krijgt.

 • Bij borstvoeding de baby extra aanleggen om in zijn vochtbehoefte te voorzien (zelfs om het uur als dat nodig is).
 • Als je borstvoeding geeft is het ook erg belangrijk dat je als mama voldoende extra drinkt om het verhoogde vochtverlies via verhoogde transpiratie en via verhoogde melkproductie aan te vullen.
 • De samenstelling van borstvoeding past zich trouwens ook aan aan de temperatuur. Zo zal deze bij warm weer waterachtiger worden. Klein wondertje van moeder natuur.
 • Bij flesvoeding kan het nodig zijn een extra fles te geven.
 • Geef voeding op vraag van de baby. In de praktijk zal de baby vroeger dorst aangeven of meer per fles willen drinken.
 • Wees alert voor de signalen die kunnen duiden op uitdrogingsverschijnselen. Normaal gezien heeft een baby min. 6 plasluiers per dag en de urine is lichtgeel gekleurd. Contacteer voor verder advies zeker de behandelend arts.
 • Braakt een baby of heeft hij diarree dan is advies van de arts zeker noodzakelijk. Dit om na te gaan of het kind voldoende vocht kan inhouden en of er geen uitdrogingsverschijnselen zijn.

En hup, allemaal naar buiten nu !

Je ziet, je kan perfect naar buiten met die kleine baby van je. Zorg voor voldoende bescherming tegen de zon en vocht en je kan helemaal gerust genieten van zomers weer in de lente. En geef toe, wat extra vitamine D (en wat kleur op die benen) kunnen we allemaal wel gebruiken.

 

Geniet ervan!

 

Bron https://www.kindengezin.be/veiligheid/zon-en-vakantie/zon/

 

© 2019 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Precho cadeaubon