Precho Antwerpen: 0474 450 010 / Precho Herentals: 0471 703 919

Blog by Precho

Blog

Zoals je gisteren op onze Facebookpagina en in alle media kon vernemen, Prinses Kate Middleton is bevallen van haar derde koninklijke baby. Een hoogdag in de UK met een live stream waarin de prinses haar baby aan de wereld toont. Ze zag er beeldig uit, om door een ringetje te halen. En dat slechts enkele uren na haar bevalling.

 Hoe doet ze het toch?

Oke, laat ons eerlijk zijn. Voor de vrouwen hier die al eens een bevalling hebben meegemaakt: we dagen je uit. Zoek even die eerste foto’s op van net na de bevallen. Zagen we er met z’n allen niet net iets minder glamorous uit dan Kate? No offence hé. Bevallen is een harde klus.

Maar niet voor Kate. Zo blijkt. Zij straalt, toont trots haar baby terwijl ze, zoals een prinses het beaamt, vorstelijk zwaait naar de kijkende menigte. Haar haren prachtig gebrusht, net genoeg make-up op en een zorgvuldig uitgekozen rode jurk die perfect past.

Maar vergis je niet, dat draaiboek ligt al maanden vast

Het draaiboek van de grote dag ligt al maanden klaar. Zo arriveerde Kates trouwe persoonlijke assistente Natasha Archer een uur voor de bevalling in St. Mary’s om de door de Britse ontwerpster Jenny Packham ontworpen jurk af te geven.

Een ander belangrijk lid van Kates sterrenteam is haar persoonlijke kapster Amanda Cook Tucker. Zij zorgt ervoor dat de bruine lokken van de Duchess zelfs tijdens een tocht in de Himalaya’s nog perfect zitten, en dus is een bevalling voor haar een koud kunstje. Tucker liet eerder los dat ze altijd 13 borstels, zes kammen en twee föhns in haar tas heeft zitten, voor het geval dat.

Jij hebt je partner, Kate een team van 20 man

Terwijl jij blij bent met de aanwezigheid van je partner en het ziekenhuispersoneel heeft Kate een team van 20 personen die haar op haar wenken bedienen.

Voor, tijdens en na de bevalling ontbrak het Kate aan niets. De Lindo-vleugel van het St. Mary’s staat bekend om haar vijfsterren behandelingen, die gericht zijn op constante pijnmedicatie en afternoon tea voor wie dat wenst. Familie en gasten krijgen zelfs champagne geserveerd.

Het medisch team rondom Kate bestaat uit zo’n 20 man, van drie verpleegkundigen, drie anesthesisten, vier chirurgische stafleden, twee speciale oppasspecialisten, vier kinderartsen, een laborant en vier managers.

Dokter Johanna Bray liet al eens weten dat zij drie maanden lang stand by stond. “Je weet nooit wanneer je wordt gebeld. Je moet in de stad zijn en altijd beschikbaar. Ben je op een feestje, houd je autosleutels in de buurt. En drink vooral geen alcohol!”, beschreef ze haar bijzondere baan.

Ondanks al die hulp, is er iets dat Kate niet uit handen geeft, en dat is haar make-up. Ze is fan van de producten van de Amerikaanse visagiste Bobbi Brown en geeft zichzelf graag goed aangezette wenkbrauwen en een natuurlijke blush op haar wangen. Een glanslakje op haar nagels en zilveren sieraden maken haar look helemaal af.

En zo doe je dat dus

En zo verschijn je dus fantastisch elegant alsof bevallen hetzelfde is als een bezoekje aan de spa voor een horde pers en toeschouwers, enkele uren na je bevalling.

Maar eerlijk. We durven stiekem te denken dat ook prinses Kate liever in een jogging in de intimiteit van haar eigen gezin zou genieten van haar pasgeboren baby en even de tijd wil nemen om die bevalling te verwerken. Maar dat is haar niet gegund. Van haar wordt immers verwacht dat ze haar ukje toont aan de hele wereld. Ongeacht de lichamelijke ongemakken. En dan kan je er maar evengoed voor zorgen dat je er wat deftig uitziet. Dus echt jaloers hoeven we toch niet te zijn.

Och ja, we zijn allemaal een beetje prinses. Op onze geheel eigen manier dan.

Inspiratie hln.be

© 2019 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Precho cadeaubon