Precho Antwerpen: 0474 450 010 / Precho Herentals: 0471 703 919

Blog by Precho

Blog

Toen ik zwanger was van Noëmi, en dus ook nog veel tijd om handen had, wou ik graag zelf ons geboortekaartje ontwerpen. Ik ben graag creatief bezig, dus had met veel goesting mijn tanden erin gezet.

Pinterest als inspiratie

Een Pinterest bord werd in een mum van tijd aangemaakt en al snel volgepind met massa’s prachtige voorbeelden. Al snel bleek dat ik toch niet echt de juiste skills had om een kaartje te ontwerpen, maar goed, ik was tijdig begonnen (ahja, al die vrije tijd) dus dat ging wel goed komen. Het uiteindelijke resultaat was best geslaagd. Het kaartje moest bij de stijl van de naam passen, maar ook bij de doopsuiker. Doopsuiker die we overigens ook zelf ontworpen hadden. We naaiden zelf gepersonaliseerde stoffen zakjes (wel, één van mijn beste vriendinnen deed dat) en zaten vaak tot ‘s avonds laat in onze homemade sweatshop. Stofjes knippen, aan elkaar naaien, en vullen. Bandwerk ten top. Het resultaat was bijzonder geslaagd en ik kijk met veel voldoening terug aan onze naai avondjes.

Voor baby nummer 2 kozen we voor de makkelijkere weg

Met zwangerschap nummer 2 was er uiteraard geen sprake meer van vrije tijd. Laat staan tijd om belangrijke zaken zoals het geboortekaartje en doopsuiker in orde te brengen. Hoewel ik er de eerste keer ontzettend van genoten heb om dit allemaal zelf te doen, moesten we dit wegens tijdsgebrek uit handen geven. Opnieuw begon ik te zoeken via Pinterest en Instagram naar mooie voorbeelden. Toen ik uiteindelijk bij Studio Droom terecht kwam, had ik instant een “Jaaa, dit is helemaal mijn stijl” gevoel.

Niet alleen het kaartje was prachtig, maar ook de service errond. Mama Kim van Studio Droom verzorgt niet enkel het geboortekaartje, maar tevens de gepersonaliseerde doopsuiker. Allemaal tip top afgewerkt. Hoewel ik heel blij was met het geboortekaartje van Noëmi, heb ik nog nooit zoveel complimenten gekregen als met het kaartje van Anaïs.

Tips voor het perfecte geboortekaartje

Dat geboortekaartje is dus best belangrijk. De grote aankondiging van de geboorte van jullie baby. Zijn/haar eerst voorstellingen aan jullie vrienden, familie en kennissen. Dat moet dus goed zitten.

Maar hoe kom je nu tot dat perfect geboortekaartje? Om dat te achterhalen gingen we samen zitten met Kim van Studio Droom. Samen met haar kwamen we tot enkele tips die jou moeten helpen om de voorbereidingen te vergemakkelijken.

  1. Stel het niet te lang uit. . Vanaf je 5e maand is het toch wel stilaan tijd om eraan te beginnen. Je bent er beter iets te vroeg mee klaar dan net te laat. En ja, ook jullie mama’s voor wie het allemaal niet te de eerste keer is.
  2. Kies je voor een ontwerper, spreek er dan persoonlijk mee af. Doe je verhaal, toon welke richting je uit wil. Hoe meer info de ontwerper over jullie heeft, hoe mooier het resultaat zal zijn.
  3. Laat je inspireren. Denk na over de stijl, kleuren, figuren. Zoek uit wat je mooi vindt. Kijk om je heen. Je kan zoeken naar bestaande geboortekaartjes. Maar kijk ook rond. Een motief van een keukenhanddoek, de muur in je favoriete restaurant, de print van je lievelingsjurkje, … kunnen de aanzet zijn van een super persoonlijk geboortekaartje
  4. Betrek je partner. Geboortekaartjes en doopsuiker zijn vaak zaken waar de mama de leiding neemt. Maar vergeet zeker de mening van je partner niet te vragen. En in ons geval: zet hem gewoon mee aan het werk. Ook papa’s kunnen goed stofjes knippen.Vaak ben je als mama zo verzonken in je eigen idee dat de visie van je partner, die het vanuit een ander perspectief bekijkt vaak hele leuke resultaten oplevert.
  5. Wat wil je allemaal op je geboortekaartje zetten? Naam, lengte, gewicht, meter, peter, adres, geboortelijst, broers & zussen, een gedichtje, … Opgelet, maak er geen roman van hé.
  6. Werk vanuit jezelf en laat je niet teveel leiden door clichés. Niet elk meisje hoeft een roze, gebloemd geboortekaartje (al is daar ook zeker niet mis mee).Net zo min dat niet elk geboortekaartje van een jongen zwart-wit hoeft te zijn.
  7. Geef kritiek op het ontwerp. Het is jullie baby, jullie kaartje. Alleen dan krijg je wat je wil. De ontwerper is echt wel wat gewend. Niet de eerste keer dat ze met zwangere/licht geëmotioneerde vrouwen samen werken weet je wel.

Veel plezier met het bedenken van jullie kaartje.  Ook wil ik jullie bedanken voor het massaal toe sturen van jullie geboortekaartjes, ze pronken allemaal aan onze muur in Precho!

* G I V E A W A Y *

Een wolk ☁ van een baby verdient een geboortekaartje om bij weg te dromen 💕

WIN 50 geboortekaartjes (t.w.v. 180 euro) uit de collectie van Studio Droom: https://www.studiodroom.be/c-4078245/collectie/

Hoe maak je kans?
Kijk snel op de Facebook paginas van Baby Spa Antwerpen of Precho Antwerpen, succes!© 2019 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Precho cadeaubon