Precho Antwerpen: 0474 450 010 / Precho Herentals: 0471 703 919

Blog by Precho

Blog

Geen enkele wens is zo sterk als een kinderwens. Sommige koppels dromen er jaren over, andere gaan snel over tot actie. En eens je een relatie hebt en een bepaalde leeftijd hebt bereikt is de vraag “en, wanneer beginnen jullie aan kindjes?” nooit ver weg te denken.

Soms lukt het gewoon niet zomaar

Er zijn, gelukkig, heeft wat koppels bij wie die kinderwens relatief snel in vervulling gaat. Hoewel elke maand dan vaak eentje teveel is wordt hun geduld beloond. Maar er zijn ook heel wat koppels bij die die kinderwens maar niet in vervulling lijkt te gaan. Dat kan met verschillende factoren te maken hebben. En ook vruchtbaarheidsproblemen kunnen daar serieus wat roet in het eten gooien.

En dan wordt het moeilijk. Onderzoeken, hormonen, twijfels en spanningen. Dat ideale romantisch zwanger worden lijkt verder weg dan ooit. En dat is hard, kei hard.

Het is nog steeds een taboe

Een kindje maken, we gaan ervan uit dat dat gewoon lukt. Maar vaak lukt dat niet op de natuurlijke manier. En dan weegt dat taboe zwaar door. Bij je vrienden lijkt het wel te lukken. Waar moet je naartoe met je vragen, emoties en twijfels?

Daarom waren we heel blij dat Tijs ‘Van Echelpoel’ Vanneste met zijn verhaal naar buiten kwam.

In "Hautekiet" wil Tijs Vanneste ook een lans breken. Hij kampte met vruchtbaarheids­problemen in zijn relatie. " Het kan je maken, maar ook kraken als koppel", vertelt Vanneste. "Veel lotgenoten willen hun emoties en problemen voor zichzelf houden. Ze schamen zich zelfs een beetje. Dat is erg, erg spijtig."

"Ik heb schatten van kinderen, maar ze kwamen er niet op 1,2,3", zo klonk het.

"Alles begon zo'n vier a vijf jaar geleden", zegt Vanneste. "Mijn vrouw en ik fantaseerden over kindjes en dus gingen we de pil achterwege laten. Ik was al een eind voorbij de dertig en we wilden niet te lang meer wachten. Daarom heb ik beslist om mij te laten testen. Vrij snel bleek dat ik een vruchtbaarheids­probleem heb."

Erover praten is belangrijk, zo zegt de zanger. En net daarom wil hij dat het taboe wordt doorbroken. "Wij hebben vrij dichte vrienden die alles van ons weten. Tegen hen hebben we er dus openlijk over gepraat. De dingen zijn zoals ze zijn. Sommige zaken in het leven kan je niet kiezen. Je moet daar niet onnozel over doen."

Doorbreek het taboe en praat erover

Dat is de boodschap die de zanger wilde brengen. Een hobby, uitlaatklep een gesprek met iemand in je omgeving kan je hierin bijstaan. Gedeelde smart is halve smart.

Het hele artikel kan je hier lezen

© 2019 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Precho cadeaubon