Precho Antwerpen: 0474 450 010 / Precho Herentals: 0471 703 919

Blog by Precho

Mama worden

Zwanger zijn (of je dat nu leuk vindt of niet) is een bijzondere tijd. Er groeit nieuw leven in je en dat op zich is al een geweldig gevoel. Maar naast eventuele ongemakken vraagt het ook best enkele inspanning van de mama in spe. Vooral op vlak van eten en drinken moet er opgelet worden. En dat gaat niet altijd zonder het nodige geklaag en gezaag.

Ik zou wel eens wijntje kunnen drinken, maar ja …

Er zijn vrouwen die geen alcohol drinken of het zelfs niet lusten. Voor hen is deze paragraaf waarschijnlijk niet zo herkenbaar. Maar geniet jij al wel eens van een glaasje bubbels, een roseetje op een terrasje of een gin-tonic. Dan is het kinkloppen tijdens die zwangerschap. Partnerlief blij want jij bent BOB. Maar oh wat kijken we uit naar dat glas na de bevalling! En dat stijgt natuurlijk direct naar je hoofd.

En ook geen steak tartaar deze zomer

Heb je bovendien geen antistoffen tegen toxoplasmose is het extra opletten. Alvorens je een slaatje of een broodje bestelt kan je best even informeren of de groentjes goed gewassen zijn. En ook van sushi, steak tartaar of andere rauwe en lichtgebakken voeding is het tijdelijk afscheid nemen. Geen wonder dus dat je zoveel partners met sushi en prépére de materniteit ziet binnen wandelen.

En wat missen vrouwen nu het meeste tijdens de zwangerschap?

Uit onderzoek blijkt dat ruim 37% van de ondervraagden vrouwen rauwe of gedroogde vleeswaren het meeste mist. Sushi, andere rauwe vis en een aantal kazen komen op de tweede plaats met 23%. Tartaar en biefstuk belanden met 16% op de derde plaats.

En wat missen of misten jullie het meeste?

We zijn niet nieuwsgierig hoor (kuch kuch). Maar wat mis jij of miste jij het meest tijdens je zwangerschap? Wat stond er als eerste op jou menu na de bevalling? Hier een bevestiging van alle clichés: sushi en préparé op de materniteit en een dry aged steak, bleu gebakken met béarnaise bij thuiskomst. En uiteraard een glaasje rode wijn. Een kleintje. Borstvoeding enzo weet je wel…  Héérlijk!

 

© 2019 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Precho cadeaubon