Precho Antwerpen: 0474 450 010 / Precho Herentals: 0471 703 919

Blog by Precho

Blog

Een zwangerschap en een kindje hebben een enorme impact op je lichaam en je relatie. Positief, maar hier en daar ook wat moeilijker. Heb je een kinderwens? Dan zijn dit enkele stapjes om te doorlopen voor je eraan begint.

1. Praat erover met je partner
Stoppen met anticonceptie en hopen op een zwangerschap als verrassing voor je partner kan wel eens verkeerd opgevat worden. Kinderen zijn een beslissing die je als koppel samen neemt en dus ook samen over overlegt.

2. Maak een afspraak bij je gynaecoloog
Ga eens langs bij je gynaecoloog. Laat even controleren of alles oké is en win informatie in over het stoppen met je anticonceptie, het berekenen van je cyclus en vaccinaties die je best krijgt. Mogelijks laat je best ook even bloed nemen zodat je weet of je bijvoorbeeld antistoffen hebt tegen CMV en toxoplasmose.

3. Stop met anticonceptie
Nadat je gestopt met je anticonceptie is het aan te raden om nog even met condoom te vrijen tot je opnieuw je regels krijgt. Dat is het eerste teken van je eisprong en vanaf dan kan je beginnen met je cyclus te bereken. Er bestaan handige tools op je meest vruchtbare periode te bereken.

4. Leef gezond
Je hoeft je levensstijl niet extreem om te gooien (beter van niets zelfs), maar probeer wel een gezonde levensstijl te vinden en aan te houden. Stoppen met roken, niet teveel alcohol en weinig koffie drinken kunnen je alvast helpen.

5. Start met foliumzuur
Van zodra je stopt met je anticonceptie is het raadzaam om te starten met foliumzuur. Foliumzuur heeft namelijk een directe invloed op het genetisch materiaal van je toekomstige baby en is essentieel voor de vorming van de ruggengraat en hersenen. Het is aangeraden om dagelijks een dosis van 400µg foliumzuur te nemen. Hetis zonder voorschrift te verkrijgen bij de aptoheek.

6. Doe nog eens iets zot
Niet dat je leven stopt met kinderen. Maar eens je zwanger bent zal je merken dat er bepaalde zaken zijn die je niet meer mag doen, eten of drinken. Ga bijvoorbeeld nog eens op vakantie met zijn tweetje (de ondertussen bekende babyymoon), ga skydiven of waterskiën. Want eens je zwanger bent is dat laatste niet echt zo een goed idee meer.

© 2019 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Precho cadeaubon