Precho Antwerpen: 0474 450 010 / Precho Herentals: 0471 703 919

Blog by Precho

Blog

 

Zwanger zijn in de zomer is heerlijk. Je kan leuke outfits dragen en je buikje extra showen. Met wat geluk heb je vakantie gepland en kan je nog eens extra relaxen. Maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Bye bye rosékes en je enkels ga je waarschijnlijk ook voor een poosje niet meer zien. Om wat tegengewicht te geven aan de hitte geven we je hier enkele tips om de zomer zo comfortabel mogelijk door te komen.

Draag lichte kledij

Ga voor luchtige kleding (in natuurlijke stoffen) en kies bij voorkeur voor lichte kleuren. Omdat je voeten bij dit weer nogal de neiging hebben te zwellen is het goed om te kiezen voor sandalen of slippers. Of koop je schoenen een maatje groter dan normaal. De solden zijn trouwens volop bezig, het ideale moment om je slag te slaan en nog enkele zomerse zwangerschapsoutfits te scoren.

Drinken, drinken en nog eens drinken

We herhalen: nee sorry, geen rosétjes deze zomer. Wel water, veel water. Het is altijd al aangeraden om veel te drinken, maar tijdens je zwangerschap steek je best nog een tandje bij. 2 à 2,5 liter water op warme dagen is de richtlijn. Ben je het water beu gedronken? Voeg er wat munt of fruit aan toe. Ook thee is trouwens een prima dorstlesser.

Neem voldoende rust

Zwanger zijn is sport, je kan het vergelijken met een constante jogging. Maar bij 30°C ga je toch niet joggen? Laat staan dat je nog allerlei to do’s gaat afwerken of een fietstocht onderneemt. Luister naar je lichaam en neem tijdig voldoende rust. Wil je toch een inspanning leveren? Kies dan voor de vroege ochtend.

Vermijd een zwangerschapsmasker

Ook als je niet zwanger bent kan je je huid best goed beschermen tegen de zon. Maar tijdens je zwangerschap verhoogt, onder invloed van zwangerschapshormonen, de hoeveelheid pigment in je huid. Onder invloed van zonlicht kunnen er donkere vlekken ontstaan op je huid. Dit zwangerschapsmasker kun je voorkomen door je goed in te smeren met een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor of zelfs uit de zon te blijven.

Zorg voor afkoeling

Heb je net het zwembad voor de kindjes gezet? Ga er dan zelf ook bijzitten. Heb je niet meteen een zwembad in de buurt? Dan kan het enorm verfrissend zijn om je voeten in een emmer water te zetten. Het helpt in elk geval wel tegen de gezwollen/pijnlijke voeten. Ook je gezicht met water besprenkelen of een vochtig washandje op je voorhoofd leggen kan deugd doen. Of spring eens extra onder de douche.

Je hoeft niet overal mee naartoe te gaan

Op zomerse dagen komen er leuke uitnodigingen je richting uit. Etentjes, BBQ’s, terrasjes, voetbalwedstrijden, solden shoppen, … Voel je niet verplicht om op elk van deze uitnodigingen in te gaan. Zeg op tijd ‘nee.’ Zeker op uitnodigingen op het heetste van de dag kan het soms geen kwaad om even te passen.

Wees ook niet te bescheiden om af en toe eens hulp in te roepen van familie en vrienden om je een handje toe te steken.

Kom ontspannen tijdens een zwangerschapsmassage

Zwanger zijn, een kindje laten groeien vergt heel wat van jou en van je lichaam. We kunnen daarom niet genoeg benadrukken dat rust en ontspanning echt essentieel zijn. Zowel voor jou als voor je baby. Maar in je thuisomgeving is dat niet altijd evident. Zit je even neer bestaat de kans dat er altijd wel iemand je nodig heeft of dat die berg strijk nu echt wat overdreven lijkt.

Kom daarom eens langs bij Precho voor een zwangerschapsmassage. Gedurende 60 tot 90 minuten kan je bij ons terecht voor een ultiem zenmoment. Mama Jolien kwam onlangs op bezoek en schreef er een verslagje over.

 

Je kan je zwangerschapsmassage hier boeken.

© 2019 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Precho cadeaubon