Precho Antwerpen: 0474 450 010 / Precho Herentals: 0471 703 919

Vragen

Wie voert de echo’s en zwangerschapsmassages uit?

Onze echo’s en zwangerschapsmassages gebeuren uitsluitend door vrouwen. Bij Precho kan u rekenen op een professionele aanpak en is iedereen voorzien van de nodige diploma’s vroedkunde / verpleegkunde, getuigschriften en ervaring.


Wat als mijn baby niet goed ligt?

Indien jullie een afspraak boeken tussen 24 en 33 weken zwangerschap voor de 3D/4D sessie “De Kennismaking”, “Luxe Date” en “Verwenmoment Luxe”, mogen jullie 1x kostenloos terugkomen voor een nieuwe poging.


Wat is een echo bij Precho?

Een echo bij Precho is niet enkel een leuke extra tijdens je zwangerschap, maar stelt tevens veel ouders gerust tussen de bezoeken aan de gynaecoloog door. Onze echo’s worden gemaakt onder begeleiding van een verpleegkundige / vroedvrouw. Ook helpt een echo om jullie kindjes voor te bereiden op de komst van een nieuw broertje en/of zusje. Een echo versterkt de emotionele band met jullie baby. Bij ons ligt de focus op bonding-time met jullie ongeboren baby. Wij stellen geen medische diagnoses waardoor onze echo's de bezoeken bij uw gynaecoloog niet vervangen maar ze op een leuke manier aanvullen.


Hoe werkt het?

Bij echografie, een techniek gebruikt sinds de jaren ’70, wordt gewerkt met ultrasone geluidsgolven. Wegens de zeer hoge frequentie ervan zijn ze niet hoorbaar voor de mens. De geluidsgolven worden via een probe uitgezonden en worden in het lichaam terug gereflecteerd. Deze gereflecteerde ultrageluidsgolven worden opnieuw opgevangen, waarna de computer ze omzet in beelden. Bij Precho maken we enkel uitwendige echo’s, geen vaginale.


Is het veilig?

Ja, wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er geen nadelige gevolgen of effecten vastgesteld worden ten gevolge van een echografie. Niet voor de moeder, en niet voor het kind. Een echo wordt gemaakt door middel van geluidsgolven (dus geen straling) en is absoluut veilig.


Wat is een 2D, 3D en 4D echo?

Een 2D echo kan je op elk moment van de zwangerschap laten maken. Bij een 2D echo, de klassieke echo, zijn de echobeelden in 2 dimensies te zien. De echobeelden die je dan te zien krijgt op het scherm, zijn zwart-wit. Een geslachtsbepaling gebeurt ook aan de hand van een 2D echo, omdat deze meer details weergeeft. Hiervoor kom je het best langs +14 weken. Een 3D/4D echo is nog duidelijker vanaf ongeveer 24 weken in de zwangerschap omdat jullie baby'tje dan al wat voller is. Bij een 3D echo wordt er gebruik gemaakt van drie referentiekaders, wat er voor zorgt dat jullie je ongeboren kindje in zijn of haar totale vorm kunnen zien. Dit levert prachtige, levensechte beelden op. De beelden in 3D geven een treffende gelijkenis met de baby na de geboorte. Bij een 4D echo wordt de dimensie tijd toegevoegd aan de 3D beelden, waardoor je dus een leuke 3D film te zien krijgt van jullie baby. Zowel 2D, 3D als 4D echo’s worden gemaakt dmv ultrasone geluidsgolven.


Wanneer tijdens de zwangerschap kom ik best langs?

Gedurende de gehele zwangerschapsperiode kan je bij Precho een echo laten maken. Wij raden aan om tot en met 18 weken te kiezen voor een 2D echo. Een geslachtsbepaling kan je al laten doen vanaf +14 weken. Een 3D echo is altijd mooi, doch afhankelijk van de grootte van jullie kindje. Op 18 weken heb je een fijner gezichtje dan bv. op 28 weken. Idealiter is tussen de 24 en 33 weken. Ben je zwanger van een tweeling? Dan is het aangeraden om al wat vroeger in de zwangerschap een pretecho te laten maken. Omdat het al sneller krap wordt, kunnen jullie best niet te lang wachten met een 3D/4D echo als jullie dat graag wensen. Ben je wat voller van postuur? Dan kan je best iets later in de zwangerschap langskomen voor een 3D echo.


Hoe vaak laat ik best een echo bij Precho maken?

Vaak wordt er gekozen om tussen de gynaecoloogbezoeken door een bij Precho een echo te laten maken. Dit ter geruststelling alsook ter opvolging van de evolutie van jullie baby. Geniet van deze bonding-time met jullie baby en creëer prachtige herinneringen voor later.


Kan ik te laat komen voor een 3D echo?

Een mooie 3D echo is afhankelijk van enkele factoren. Allereerst speelt de hoeveelheid vruchtwater een rol. Veel vruchtwater levert mooiere beelden op. Onderzoek toont aan dat extra hydratatie de hoeveelheid vruchtwater kan verhogen. Ten tweede is de positie van jullie kindje belangrijk. Ideaal is dat jullie kindje naar boven kijkt, daarbij maakt het niet uit of hij/zij al dan niet stuit ligt. Ben je +33 weken in de zwangerschap, maar heb je nog voldoende vruchtwater en ligt je baby’tje goed? Ook dan maken we nog prachtige beelden. Uiteraard kan het voorkomen dat jullie baby’tje niet meteen perfect ligt. Geen nood, bij Precho doen we er alles aan om mooie beelden te verkrijgen. We leggen mama eens in een andere positie en/of laten haar een kleine wandeling maken. Indien geen enkele mooie 3D echo gemaakt kan worden, mogen jullie zelfs 1x kostenloos terugkomen.


Hoe kan ik me voorbereiden?

Extra water drinken tot en met een week op voorhand is aangeraden. Dit is niet enkel gezond, maar kan voor betere beelden zorgen. Een volle blaas kan bijdragen tot scherpere echo’s. Onderzoek toont verder ook aan dat extra hydratatie een positieve invloed heeft op de hoeveelheid vruchtwater. Ook dat zorgt voor duidelijkere echo’s. Vaak merken we ook dat baby’tje vaker bewegen wanneer mama iets eet of drinkt vooraf.


 

Toch nog vragen?

© 2019 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Precho cadeaubon